Min dotters sjukdomsförlopp vid höstblåsor

Jeanettes dotter fick höstblåsor på flera områden på kroppen och här berättar hon om hur sjukdomsförloppet gick till och hur de först trodde hon drabbats av vattkoppor.

(Ett nytt fönster öppnas)

Barn ligger och sover

Ont i munnen och halsen

När dottern fick höstblåsor började det med att hon hade ont i munnen/halsen ett par nätter och vi trodde det berodde på tandsprickning för hon hade nya tänder på gång men det kan ju ha varit blåsor i svalget som vi inte såg. Sen fick hon ganska hög feber som varade ett dygn, 39-40 grader. Hon var lite snorig så vi trodde det var förkylning.Efter 12 timmar dök det upp små röda prickar

Ca 12 timmar efter att febern gått ner började det dyka upp små röda prickar på händer och armbågar. Efter ytterligare några timmar kom det prickar på fötter och några på benen samt på stjärten/blöjområdet. Dagen därpå började det bildas blåsor och vi trodde först att det var vattkoppor men när hon aldrig fick några prickar på mage/rygg/huvud så tyckte vi att det inte stämmer med vattkoppor.

Prickarna spred sig på kroppen

Dagen därpå kom det några prickar runt munnen och några fler under fötterna som inte riktigt blev blåsor utan mer som röda märken, dessa verkade klia i början. Även lite småknottrig med prickar på benen men de försvann efter ett dygn. Lite sårig/prickig i näsan också. Hon har inte brytt sig så mycket om blåsorna så de verkar inte ha kliat mer än lite på fötterna i början. Blåsorna på händerna blev flest och störst. En del av de som kom på slutet blev inte ens vätskefyllda. En del var stora och en del var pyttesmå. Vid munnen var de bara små. Vi fick konstaterat på bvc och vårdcentral att det var höstblåsor.Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Jeanette

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *