Jag är vuxen och fick höstblåsor?

Leon beskriver att både han och sitt barn fått höstblåsor men tycker det är konstigt att han drabbats trots att han är vuxen, och undrar om det kan vara någonting annat.

(Ett nytt fönster öppnas)

Man med sin bebis

Jag är vuxen o fick nåt som en läkare (via app) trodde var höstblåsor. Mådde väldigt dåligt med feber o ett dygn senare blommar utslag upp på händer fötter o även nån på rumpan. De kliade o sen gjorde det väldigt ont… Riktigt jobbigt. Mitt lilla barn fick ett par utslag på fötterna efter ytterligare tre dygn men verkade må bra i övrigt.BVC tyckte barnets utslag var typiskt höstblåsor men hade aldrig sett nåt liknande på en vuxen när de såg mina händer vilket gjorde att de blev lite mystiskt ändå . Det var väldigt stort utbrott på mig med mkt besvär.

Nu tre veckor senare verkar det poppa upp utslag likt mina på ytterligare en vuxen i vår umgängeskrets men som sagt långt efteråt… denne fick oxå feberfrossa nåt dygn innan. Låter så mystiskt alltihopa.. kan de va nåt annat ändå?


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Leon

Kommentarer

  1. Jag är 73 och blev smittad av mitt barnbarn, 4 år, för fyra veckor sedan. Jag fick ont i halsen, feber, värk i hela kroppen, massor av blåsor i ansiktet, på öronen, händerna och fötterna. Såg ut som en spetälsk om jämförelsen ursäktas. Nu efter fyra veckor flagar skinnet på fingrarna och fotsulorna. Kommer inte ihåg att någon hade Höstblåsor när jag var barn eller när mina barn var små. Är det en ny sjukdom?

  2. Min dotter (26 år) drabbades av hög feber och blåsor på händer och fötter samt även på andra delar av kroppen. Läkaren vi uppsökte visste inte vad det kunde vara. Hon blev bättre efter några dagar men en vecka efter att hon insjuknat fick jag hög feber och frossa. Någon dag senare uppstod massor av blåsor på händer och fötter samt även på benen. Läkaren trodde i detta fall på allergi. Sedan började skinnet lossna på händer och fötter, så även på dottern. Det senaste skedet är att alla naglar lossnar. Väldigt obehagligt! Det här har nu pågått sedan i juli, inräknat de olika faserna. Vad jag förstår är naglarna sista skedet. Varken jag eller min dotter har vad vi vet umgåtts med barn som varit sjuka.

  3. Min 4-åring har precis haft höstblåsor. Varenda unge på förskolan har haft det. Min pojk hade tre små blåsor bara. Men jag fick feber häromdan, jag har ont i halsen och det ploppar upp fler å fler utslag på ena handen nu. Hoppas det inte blir värre!!

  4. jag sitter med vad dom tror är höstblåsor just nu… fick dom över en natt och det både kliar och svider, har under fötter och på händerna men även på rygg och de värsta, i ansiktet där dom spruckit och de blivit små sår… någon som vet hur länge de tar innan man blir frisk?

  5. Samma sak hände mig. Jag är vuxen. Jag har dessutom haft sjukdomen tre gånger.
    Förra gången jag hade höstblåsor resulterade det i att jag senare tappade alla naglar på händer och fötter, och det var alltså gång nummer två i ordningen. I skrivande stund är jag drabbad igen. Vet ännu inte om jag får behålla naglarna den här gången. Verkar inte bli immun mot detta över huvud taget.

  6. Jag som vuxen fick ingen feber men som en förkylning, började med ont i halsen. Dag 2 kom utslag på fingertopparna och i ansiktet som inte kliade. Blåsor på hela tungan i halsen och i munnen som var det värsta, gjorde det svårt att dricka och äta under en vecka. Mitt barn fick lindrigare symptom, bara som en förkylning utan blåsor och utan utslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *